jun 09

Waar ben ik goed in?

By wpengine | Geen categorie

[column width=”3/4″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Ontdek wat jou uniek maakt.

Wij helpen jou om te ontdekken waar jij als geen ander goed in bent. Of je nu opzoek bent naar een nieuwe baan. Jezelf beter wilt leren kennen en profileren. Of misschien wel twijfelt of jouw huidige baan bij je past. Wij helpen jou graag verder! Hoe?

Door de StrengthsFinder test te maken krijg je inzicht in jouw vijf top talenten. Hierdoor ontdek je:

– wat jou energie geeft in werk en privé
– hoe je jezelf op een oprechte manier kan profileren op de arbeidsmarkt
– welke rollen het beste bij je passen in een team of organisatie

Als je de StrengthsFinder test hebt gedaan weet je wat je kunt doen om je talenten dagelijks in te zetten in werk en privé.

Hoe heeft het anderen geholpen?

Wat levert het je op als je weet waar je goed in bent?

– je weet wat je unieke toegevoegde waarde is voor een team of organisatie
– het verhoogd je zelfverzekerdheid en geeft vertrouwen in je eigen kunnen
– het geeft je handvatten om je goede kanten gedetailleerd te kunnen beschrijven aan anderen

[/column] [column width=”1/4″ last=”true” title=”undefined” title_type=”undefined” animation=”none” implicit=”true”] [linkarea background_color=”” hover_color=”” href=”http://so-social.org/product/csf-top-5/” target=”_self” icon=”” icon_color=”accent6″ icon_size=”62″ image=””]

De Clifton StrengthsFinder Test

strengthsfinder2

[/linkarea] [/column]
mei 28

Business Model You

By wpengine | Trainingen

[column width=”1/1″ last=”true” title=”Business Model You” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Voor de volgende stap in je carrière
Iedereen droomt van een mooie carrière, maar door de vele keuzemogelijkheden is het soms moeilijk te bepalen waar je staat. Waar ben je nu écht goed in? Wat is jouw onderscheidende factor? En hoe kan je deze inzetten voor de loopbaan die jij wilt?

Jouw persoonlijk bedrijfsprofiel
Een goede manier om dit te ontdekken is Business Model You. Hiermee maak jij een ondernemingsplan voor jezelf: een model om je droombaan te beschrijven, te analyseren en te realiseren.

Waarom Business Model You
De kracht van deze techniek is zó’n overzichtelijk beeld, dat iedereen in één oogopslag ziet waar jij mee bezig bent. Door dit overzicht in jouw wensen, krijg je veel meer focus en is jouw ambitie veel makkelijker om te zetten in actie.

Na de workshop:
• weet je welke waarden jij toevoegt en hoe je die verkoopt

• heb je helder hoe jouw ideale carrière eruit ziet

• heb je een actieplan om jouw doelen te realiseren

Prijzen
€50,- voor een workshop van 2,5 uur.
Maximum aantal deelnemers: 10 personen.

Meer weten?
Ben je enthousiast geworden, mail voor meer informatie naar Margo Kitzen via: margo@w3-grow.com

[/column]
mei 28

Gedreven Ambitie

By wpengine | Trainingen

[column width=”1/1″ last=”true” title=”Workshop ” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Werk jij om te leven of leef jij om te werken?
Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een baan die genoeg geld oplevert om de huur, hypotheek en vaste laste te betalen. Werk dat vooral is bedoeld voor het genereren van geld en niet bijdraagt aan je ontwikkeling of aansluit bij waar jij energie van krijgt. Deze werkkeuze kan er onder andere voor zorgen dat je:

– Ontevreden door het leven gaat
– Geen voldoening uit je werk/leven haalt
– Tijd verkeerd investeert
– Geen ruimte maakt voor nieuwe ervaringen
– Weinig energie hebt

Workshop
In de workshop “Gedreven Ambitie” gebruikt Shahab Khatibzadeh zijn eigen ervaringen en inzichten om te laten zien dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Dat geld een middel moet zijn en niet het doel.  Door zijn eigen ervaringen en inzichten te delen en ruimte te maken voor het leren van elkaars ervaringen, krijg je antwoord op de volgende vragen: Waar krijg ik energie van en hoe vind ik dit in mijn werk? Wat wil ik in het leven bereiken? Hoe kan ik dit gaan realiseren?

Shahab faciliteert de workshop door perspectieven en methodes te bieden die je kan gebruiken om de juiste weg te vinden. Hij geeft je tips en tricks in hoe je gedreven wordt en blijft om zo je ambitie waar te maken. De opdrachten zorgen ervoor dat je inzicht krijgt in wat jij wilt bereiken en wat jouw toegevoegde waarde is. Aan het eind van de training heb je een concreet plan waar je zelf 100% achter staat en heel veel energie van krijgt!

Prijs: €25 per deelnemer (max. 5 deelnemers per workshop)
Duur: 2,5 uur

Meer weten?
Ben je enthousiast geworden? Mail voor meer informatie naar Shahab via: shahab@so-social.org

[/column]
mrt 02

The hacking of life

By | Blog

2014-12-03 10.18.49Wat wil je later worden? Het antwoord zou moeten zijn ‘gelukkig’, al is dat nu juist niet wat de meeste volwassenen willen horen. Shahab van So-Social kwam ons vertellen dat het ook anders kan. Hij gaf een inspirerende lezing over the hacking of life, met als grote inspiratiebron de TED TALK van de vroegwijze 13-jarige Logan LaPlante.

Het idee is: als je voor jezelf een rode draad hebt in je leven, een passie, een grote ambitie, dan moet je daarvoor gaan; wees creatief en hack je eigen leven. Shahab vertelde dat het zijn ambitie is om mensen te helpen en dat hij daarom actief is voor verschillende vrijwilligersorganisaties.

Zo zou iedereen dus het maximale kunnen halen uit zijn of haar eigen leven, zolang je maar gaat voor iets waar je écht gelukkig van wordt. Is dat het inpakken van jampotjes? Prima, die mensen moeten er ook zijn. Zo lang je maar in gedachten houdt dat je geen standaard ‘naar school-werken-trouwen’ leven hoeft te leiden alleen omdat je denkt dat het van je verwacht wordt. LaPlante haalt zijn inspiratie vooral uit de acht Therapeutic Life Changes van dr. Robert Walsh: exercise, diet & nutrition, time in nature, contribution & service, relationships, recreation, relaxation & stress management en religious and spiritual.

De training en het bijbehorende filmpje vond ik erg inspirerend. Net al zoveel mensen maak ik me vaak druk over wat anderen nu precies van me verwachten. Maar waarom zou ik van mijn grote passie niet mijn ‘werk’ kunnen maken? In die zin heeft de training mij de ogen nog wat verder doen openen.

Wat volgens Shahab heel belangrijk is: houd altijd dat grote ‘gebouw’ aan de horizon, jouw levensambitie. ‘Wie vergeet zich voor te bereiden, moet zich voorbereiden om vergeten te worden.’

Ben je er nog steeds van overtuigd dat je toch aan bepaalde verwachtingen van de maatschappij moet voldoen? Luister dan eens naar de tekst van dit relativerende nummer van Monty Python.

mrt 02

‘Dan stond het er wel bij’

By | Blog

blogging-cat-memeMaak van de waakhond je bondgenoot. Oftewel: zorg dat je een klik krijgt met de receptionist(e) bij het bedrijf waar je wilt werken, zodat deze nog sneller geneigd is om jou verder te helpen. Het was een van de tips die ik bij So-Social 4 meekreeg tijdens de sollicitatietraining van Han en Joke van bedrijfstrainingsbureau Pezzo Per Pezzo. Omdat deze week voor onze groep in het teken staat van het solliciteren, moet ik dan ook nog regelmatig terugdenken aan die allereerste training.

Ik heb er veel van opgestoken, vooral als het gaat om het schrijven van je persoonlijke profiel en het pimpen van je CV. Han en Joke gaven dus ook de nodige tips over het nabellen van vacatures. Heel handig! Helaas zit de praktijk toch vaak iets ingewikkelder in elkaar. Wat als de receptioniste je meteen al afkapt en je weer terugverwijst naar de vacaturetekst?

Over het nabellen van vacatures ben ik altijd een beetje sceptisch geweest. Ik ben bang voor ruis; voor die telefoniste die haar dag niet heeft, die verbinding die ineens slecht wordt, of voor miscommunicatie over en/of weer, omdat je de ander niet kunt aankijken. Het zijn geen excuses, want uiteindelijk pak toch de telefoon wel op. Ik ben alleen vaak bang dat ik een slechte eerste indruk maak nog voordat ik mijn sollicitatie überhaupt verstuurd hebt.

Wat me nog altijd verbaast is hoe veel bedrijven omgaan met de vragen over de persoon tot wie je de sollicitatie moet richten. De meeste werkgevers vermelden namelijk alleen een contactpersoon voor meer informatie in hun vacature, maar niet welke P&O’er jouw CV en brief als eerste in zijn/haar mailbox krijgt. Ik kan me ook wel bedenken waarom bedrijven het zo doen; het is een spelletje. Als je echt geïnteresseerd bent in de functie, neem je vanzelf wel contact met ze op.

Dan moeten bedrijven wel iets vaker dat spelletje willen meespelen. Als ik, na mijn inhoudelijk vragen gesteld te hebben, vraag tot wie ik me moet richten, krijg ik vaak antwoorden als: ‘dat maakt niet uit, als dat belangrijk was stond het er wel bij’, ‘er zijn bij ons meerdere mensen die zich daarmee bezig houden’ of zelfs ‘je kunt gewoon geachte heer/mevrouw boven aan je brief zetten’.

Waarschijnlijk is één-op-één contact hier de beste oplossing; netwerken dus. Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je jezelf kunt pitchen, dat je echt weet waaróm die ene persoon voor jou een interessante connectie zou kunnen zijn. En zoals Iwan Blokker van Eye on Entrepreneurs ons al meegaf in zijn netwerktraining: het is ook een kwestie van heel veel uitproberen. Van de ‘slechte’ netwerkgesprekken leer je namelijk ook. Is er geen match? Nou, dat weet je dan ook weer. Je schiet er in ieder geval meer mee op dan dat je weer van het kastje naar de muur gestuurd wordt.

Over hoe je juist niet moet netwerken zijn trouwens ook handige tips te vinden.

mrt 02

FairFriends

By wpengine | Project

FairFriends biedt een platform voor stichtingen met als gezamenlijk doel werken aan een betere wereld; eerlijker, duurzamer, leefbaarder. Dit platform bestaat uit verschillende onderdelen zoals, een webshop voor het kopen van eerlijke producten met een goed verhaal en direct van de producent, de mogelijkheid voor donatie aan kleinschalige projecten van ANBI-erkende goede doelen, kosteloos crowdfunden voor eigen project en de kosteloze verkoop van eigen eerlijke producten via de fairtrade webshop.

In opdracht van FairFriends geeft SoSocial een advies over de haalbaarheid en organisatie van de FairChain en sponsorloop. Met de FairChain wordt hier bedoeld het maken van de langste ketting van vilten kralen (de FairChain) voor het behalen van het wereld record in het Guiness Book of Records. Ons advies is gericht op de volgende onderwerpen: strategie, marketing, sponsoring, logistiek, media en communicatie.