StrengthsFinder

Weet jij al wat jou uniek maakt?

Wij richten ons vaak op wat in algemene zin geaccepteerd wordt, of als belangrijk wordt gezien. Wij worden geleerd om veel waarde te hechten aan wat de wereld van ons vindt. Wat zal de maatschappij wel niet denken? Hoe stel ik mijn ouders niet teleur? Wat doen mijn vrienden? Wat voor soort collega moet ik zijn? Wat vind mijn baas belangrijk? Wij proberen zo goed en kwaad als het kan binnen een, ook door zelf opgelegd, plaatje te passen.

Wat wij hierbij soms vergeten is om naar ons hart te luisteren en onze passie in het plaatje te verwerken. Luisteren naar waar je van nature goed in bent, waar je energie van krijgt; het benutten en investeren in je eigen talenten! Weg met de welbekende verbeterpunten en het idee dat iedereen overal goed in moet zijn. Op naar het vinden van je passie en het excelleren in waar je echt goed in bent!

Met de online Clifton StrengthsFinder Test (her) ontdek je jouw toptalenten. Mensen die hun talenten kennen en de ruimte hebben deze te ontwikkelen, zijn productiever, gelukkiger en presteren beter. In een uitgebreid persoonlijk rapport krijg je inzicht in jouw top 5 talenten. Deze uitslag is uniek: slechts één op de 33 miljoen mensen heeft exact dezelfde combinatie van talenten als jij.

Ontdek je talenten en zet ze om naar kracht

  • Waar ben jij écht goed in?
  • Waar liggen je uitdagingen?
  • Hoe ben jij van waarde in je organisatie, je team en je privéleven?

Als je nieuwsgierigheid verder rijkt dan je 5 meest prominente talenten, is er ook een optie om AL je talenten bloot te leggen. Bij de complete test worden al je 34 talenten gerangschikt en ingedeeld in dominante, ondersteunende en minder prominente talenten.

Na het maken van de test kun je er voor kiezen om in gesprek te gaan met een StrengthsFindercoach en antwoord te vinden op onder andere de bovenstaande vragen. Je komt er samen achter waar je jouw talenten in de praktijk voor kunt inzetten. Door coaching en training kan je echt een verandering teweeg brengen. Weg met het zwakte-denken, weg met de welbekende verbeterpunten en het idee dat iedereen overal goed in moet zijn. Op naar het vinden van je passie en het excelleren in waar je écht goed in bent!

Ontdek je talenten en zet ze om naar kracht